1 Ağustos 2021 Pazar

BELİRSİZ SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMESİ ÖRNEĞİ


                            
İŞVERENİN
UNVAN VE ADRESİ      :

SSK İşyeri Sicil No       :

PERSONELİN 
               
Adı Soyadı                      :
SSK / T.C Sicil No           :
Doğum Yeri ve Yılı          :
İkametgah Adresi           :
Ev ve Cep Tel                  :
Başlangıç Tarihi              :
Sözleşmenin Türü           :
Ücret ( Brüt)                     : 
Yapılacak işin konusu     : İş yeri merkez ve eklentilerinde iş verenin vermiş olduğu bütün işler ve   görevler
Deneme süresi                  : Deneme süresi iki aydır. Taraflar, bu süre içinde iş sözleşmesini ihbarsız ve tazminatsız feshedebilirler.
Sözleşmede adı geçen işveren deyimi,’ Özkanlar Elektronik İletişim İnş. Gıda San. Tic.Ltd. Şti.’ni
Personel deyimi ise bu sözleşmede ismi geçen ……………………………………………. ifade eder.

MADDE 1 ) PERSONELİN SORUMLULUKLARI :

1.1 Personel, tecrübe ve mesleki birikimine uygun olarak, şirketin vereceği bütün işleri ve görevleri yapmayı kabul ve taahhüt eder. Bu hizmetleri karşılığında belirtilen aylık ücret dışında herhangi bir ücret talep edemez.

1.2 Personel, görevin ifasında ve işyeri disiplininin sağlamasında; şirketin talimatlarına işveren tarafından belirlenen çalışma kurallarına, işyerinin genel politikalarına uyacağını kabul ve taahhüt eder. Personel, verilen işi özenle yapmak, ahlak ve iyi niyet kurallarına uymak, işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerine riayet etmekle yükümlüdür.

1.3 Personel, görevi nedeniyle kendisine ve bağlı bulunduğu birime teslim edilen demirbaş, her türlü mefruşat, elektronik techizat vb. eşyanın muhafazasından, hasar ve ziyan görmesinden sorumludur.

1.4 Personel görevi nedeniyle sahip olacağı işverenin ve iş yerinin sırlarını üçüncü şahıs ve kurumlara veremez. İşçinin bu hükümlere aykırı hareket etmesi halinde işverenin tazminat hakkı saklıdır.

1.5  Personel, işverenin yazılı izni olmadan başka herhangi bir kuruluş, şirkette çalışamaz, ortak olamaz, herhangi bir sıfatla görev alamaz. İşveren izin verip vermemekte serbesttir.

1.6 Personel, gerektiği takdirde işyeri içinde unvanı veya niteliği benzer  yahut birbirine yakın başka işlerde veya muvafakat aranmaksızın geçici veya devamlı olarak işveren tarafından görevlendirilebilir. Personel, görülen işin niteliğinde benzerlik olması şartıyla işçilerin işverene bağlı ve İl sınırları içindeki bir başka işyerine nakledilebilir.

  
1.7 Personel, işveren tarafından tespit edilen günlük ve haftalık mesai çalışma saatleri ile ilgili düzenlemelere uymak zorundadır. Personelin işveren tarafından belirlenen ve iş yerinde ilan edilen çalışma saatlerine uymaması ve mesaiye geç kalması halinde çalışmadığı saat ücreti kesilir. Bir ay içinde iki defa geç gelen personele ihtar verilir. İhtar almış personel bir daha işe geç kalırsa işbaşı yaptırılmaz ve işe gelmemiş kabul edilir ve o gün ki ücreti ile hafta tatili ücretinden kesilir.

1.8 Personel, ücretleri brüt ücrettir. Personel yıl içinde farklı gelir vergisi dilimlerine tabi olması, yasal mevzuatın devlet tarafından değiştirilmesi ve benzeri durumlarda meydana gelecek ücret değişikliklerini kabul eder.

1.9 Personel, ay sonunda tahakkuk eden ve kendisine ücret bordosu ile bildirilen ödemelere bir hafta içerisinde yazılı olarak itiraz edebilir bir hafta içerisinde itiraz da bulunmaması halinde bordroya mutabık kaldığını kabul eder.

1.10      İstendiğinde personel, fazla çalışma, telafi çalışması, bayram ve genel tatil günlerinde çalışmayı 4857 sayılı İş Kanunu ilgili maddeleri gereğince peşinen kabul eder..

1.11      İstendiğinde personel,  hizmet içi veya görevin gerektirdiği diğer eğitimlere katılmak zorundadır. Bu çeşit personelden zorunlu hizmet talep edilebilir.

1.12      Personel, ikamet adresinde değişiklik olursa bunu yazılı olarak bir hafta içinde işverene bildirmek zorundadır. İşçinin yasal tebligat adresi işyerindeki adrestir.

1.13      Personel iş sözleşmesinin feshinde kendisine teslim edilmiş bulunan her türlü demirbaş eşyayı eksiksiz ve tam olarak teslim etmeyi, kendi kasıt veya kusurlarından dolayı meydana gelmiş zararlar varsa, tazmin etmeyi taahhüt eder.

1.14      Personel iş akışının dengesini bozmak suretiyle işletmeyi uğratacağı her türlü zarar ve ziyandan müteselsilen sorumludur ve bu durumun tekrarlanması durumunda işçinin tazminatsız iş akdinin fesih hakkı işverende saklıdır.

MADDE 2) İŞVERENİN SORUMLULUKLARI

2.1 İşveren, personele ücretini mücbir bir sebep olmadıkça, her ayın ilk haftasında ödenir.

2.2 İşveren, işçilik haklarını ödemek, ahlak ve iyi niyet kurallarına uymak, işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbir-
lerini almakla yükümlüdür.

2.3 İşveren, personele evlilik halinde, ana-baba-kardeş-eş ve çocukların ölümü halinde, eşinin doğum yapmasında ve kıdeme göre yıllık izin uygulamalarında, 4857 sayılı İş Kanunun ilgili hükümlerini uygulamakla mükelleftir.

2.5 İşçinin talep ettiği ücretsiz izinlerin verilip verilmemesi tamamen işverenin takdirindedir. Ücretsiz izin süresince işçiye herhangi bir ücret ödemez. Bir haftaya kadar verilen ücretsiz izinlerde hafta tatili kesilmez ve işçi çalışmadığı halde hafta tatili ücretine hak kazanır. Bir haftayı aşan ücretsiz izinlerde hafta tatili ücreti kesilir.

  
MADDE 3 ) SÖZLEŞME SÜRESİ, FESHİ VE TAZMİNATLAR :

3.1 Taraflar, yukarıdaki maddelere yazılı sorumluluklarını yerine getirmez ise karşı tarafa sözleşmeyi herhangi bir tazminat ödemeden feshetme hakkı doğduğunu kabul ve taahhüt etmişlerdir. İşyeri personel disiplin yönetmeliği hizmet akdinin devamı niteliğindedir.

3.2 Sözleşmenin taraflardan herhangi birisi sözleşmeyi feshetmek isterse; 4857 sayılı iş Kanunu 17.maddesindeki ihbar önellerine uygun olarak, personelin işyerindeki kıdemine göre önceden karşı tarafa yazılı olarak haber vermek zorundadır. Haber verilmemesi halinde tarafların ayrıca tazminat isteme hakkı saklıdır.

3.4 işveren sözleşmeyi; sözleşme süresi içerisinde veya bitim tarihinde tek taraflı olarak feshederse, personele İş kanunu hükümlerine uygun olarak tazminat öder.

MADDE 4 ) SON HÜKÜMLER

4.1 Sözleşmede düzenlenmiş konularda kanun ve mevzuat hükümleri saklıdır.
4.2 İş bu belirsiz süreli iş sözleşmesi ve ekleri, hizmet akdinin devamı niteliğindedir.
4.2 Uyuşmazlıklarda çözüm mercii iş yerinin bulunduğu yer mahkemeleri ve icra daireleridir.
4.3 İş bu belirsiz süreli iş sözleşmesi ……………. tarihinde tanzim olundu ve okunarak kabulle imzalandı.




İşveren / İşveren Vekili                                                                                            İşçi
                                                                                                                
                                                                                                            




Hiç yorum yok:

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

İzleyiciler